Reflexió sobre l’independentisme

Publicado: 02/01/2011 en En català, Reflexiones

Primer vull deixar clar, que això no és ni una crítica sobre l’independentisme ni un text de suport, és una reflexió personal que vull compartir amb tothom, que cadascú opini el que vulgui, però sempre respectant als demés.

Per començar vull parlar sobre algunes coses que molta gent no sap i per això les rebutja i és terrible que la gent jutge sense saber de que parla. Així a València, l’anticatalanisme és molt fort, la gent es creu fal·làcies, com per exemple, que el Valencià i el Català són  llengües diferents.

Grans esdeveniments esportius a Valencia

La primera cosa de la que cal parlar és que els independentistes valencians, no volen que València perdi les seves tradicions(no com el PP que cada vegada l’abandona més)  si no conservar-les. La primera tradició que mantenen viva és la nostra llengua, actualment a València quasi no s’escolta parlar en Valencià, i si l’utilitzes els grups ultra conservadors t’anomenem “Catalanista” per utilitzar la nostra llengua. Visca la hipocresia a València.

Una cosa que defenen amb molta ràbia és la Terra, la política neoliberal del PP ha oblidat als camperols i les seves terres, i només es preocupen de donar fama a València per grans esdeveniments i no per la política social. Fa 20-30 anys València era famosa per les seues taronges, ara es famosa per haver-se gastat milions en actes que han fracassat econòmicament, han canviat  un model humil però productiu, per un altre  gegant, però que només afavoreix els especuladors, no el poble.

Bandera del Països Catalans

Altra tradició que conserven és la dolçaina, molts grups que canten en Valencià (o Català, el nom no canvia la llengua)  utilitzen aquest instrument típic donant-li fama i mostrant el seu potencial.

Totes aquestes coses  desfan els atacs de la dreta cap als independentistes, però clar, com sempre la gent que els donen suport, no tenen tampoc molta idea de a qui estan ajudant i a qui estan atacant.

Bé, una vegada tractades aquestes parts comencem a reflexionar-les.  El que jo primer em qüestiono és ¿Per què volen la independència?. És veritat que fa segles Espanya es dividia en el Regne de Aragó i el Regne de Castilla. Però ja fa temps ¿no?. És a dir, que passaria si ara dividim Espanya una altra vegada?. Guanyaríem alguna cosa?

No obstant passa com amb la república, si ara se n’anés el Rei, pagaríem menys impostos, però si res no canvia, Val la pena tanta lluita? La veritat es troba, en que tant el moviment republicà com el independentista (d’esquerres), no solament volen canviar això, passar de una monarquia a una república ni d’un país a dos, hi ha molt més darrere.

Bandera de la II República

La gent que es troba implicada en aquest moviment (em considero un) sap que no tan sols demanem un canvi superficial, sino, volem una transformació social amb aquestos moviments. Busquem  una altra societat, una societat on no per ser bonica/o tinguis milions i per ser un gran físic, pensador o músic siguin un no res, un cero a l’esquerra, aquestes son persones a las quals necessita mil vegades més la societat, i no tenen el reconeixement que mereixen.

Una societat on no siguin  mes important els diners que les persones. Actualment, es mira avanç el cost econòmic, que les vides humanes en joc i el mateix passa amb el medi ambient.

Però, una cosa que em fa molta gràcia és l’ hipocresia dels governants. Segons ells tenim llibertat i democràcia,  però no volen que es faça un referèndum sobre aquests temes. És a dir, on es troba la nostra democràcia  quan no ens deixen decidir sobre el nostre futur?

No seria  just deixar que el poble decidisca si vol ser una República o una Monarquia? I el mateix amb la independència, si volem ser un país lliure i apartat? Això no seria just? Perquè hem de mantindre a un rei que no em escollit i ningú ens ha preguntat si el volem o no cal? Perquè hem de formar part d’altres províncies si mai ens ho han preguntat? Jo d’això en dic dictadura,  però be la gent continuarà mirat “Tele5” i no utilitzaran el cap… no se per a que ens donen un cervell al nàixer si desprès els deixem que es marceixi i que ens uns anys no siguem mes que una massa d’estúpids que votaran al candidat mes maco  i no el que de veritat es mereix el vot…

Això mateix es el motiu que fa que aparega els independentistes, republicans, comunistes, anarquistes i semblants. Quant estas acostumant a veure com la gent no utilitza la intel·ligència i descobreix grups socials, on critiquen i qüestionen la nostra societat, t’apuntes amb ells. També ajuda que la gran majoria son grups de joves amb ganes de treballar,  de festa i et solen rebre amb els braços oberts, amb tot això es molt normal, però si a més si et sent atacat per la societat es encara mes normal que t’aferres a aquestos moviments, i quant mes fort es l’atac mes se sol radicalitzar el moviment, és el que passa amb els grups islamistes, que es senten atacats per occident.

Actualment tenim les ferramentes per a canviar, tenim una educació pública que no esta del tot malament, si mostres interès,(sense interés pots acabar la ESO sent un ignorant) unes universitats amb moltíssimes carreres per escollir i aprofitar aquest regal que ens ha donat la mare natura, ens podem organitzar en sindicats, organitzacions de joventuts, centres socials i semblants… Però molt poca gent ho fa i la gran majoria es deixa portar pels programes de merda, com “Sálvame”, i a més, els mitjans de comunicació no mostren totes les activitats que fan aquestes associacions.

Telebasura

La combinació  d’una TV on predominen els programes barats i dolentíssims, i una societat que prefereix tirar-se al sofà abans de pensar té com a resultat una societat d’idiotes. No demane que la gent solament estudie i s’organitze,  només demane que aprofiteu el que us han donat i no us conformeu amb la merda. Pots estudiar, organitzar-te i anar-te’n de festa, jo ho faig i no tinc cap problema. Puc anar-me’n de festa amb els amics,amb persones com jo que pertanyen a associacions, però també tinc temps per a coses més series i per intentar canviar el món. Tenim temps per a tot, només cal deixar la televisió i pensar.

Per a finalitzar vull donar les gracies a Alba Marina i Núria Ronoa per ajudar-me a corregir les meves faltes d’ortografia i gramàtica, se que tinc que millorar. Sou les millors del mon. Us estime maques.

Anuncios
comentarios
 1. Nuria9 dice:

  Pau!!! et deixes molts accents!! “és” de verb porta accent, i tu no n’has col·locat cap! >_.<

 2. VPolizial dice:

  Bastant intessant, es una verdadera llastima que sols siguem quatre gats els que pensem així…

 3. manuel dice:

  En primer lugar perdonadme por no hablar en valenciano, porque mis padres son del sur y no lo hablo con nada de fluidez, gracias.

  Yo estoy en contra de la censura y apoyo la independencia cultural de un pueblo, inherente a la libertad de expresión. Pero como internacionalista pienso que como bien has dicho, la independencia provocaría más desventajas que ventajas, ya que es mejor manternernos unidos contra los gobiernos que generar gobiernos nuevos que nos lleven aún más por el camino de la incompetencia y de la desesperación.
  Pero no creo ventajoso el planteamento de cambiar el estado actual independizando Valencia, ya que un nuevo sistema se tendría que generar a la mayor escala posible, y en un pequeño territorio a penas duraría unos meses.

  • pzamora92 dice:

   Tienes razón, pero también es verdad, que si trabajas con un menor terreno, es mas fácil conseguir objetivos. Cuanto mas pequeño sea el terreno y menos la población, es mas fácil conseguir que la gente este concienciada y además contentar a mas gente.
   Pero si, yo estoy de acuerdo que se debería hacer a gran escala, hay pienso como tu, pero yo siempre he pensado que estas cosas tienen que venir desde la gente, es decir, que un grupo de gente, empiece a colaborar entre ella compartiendo las cosas: comunas, casas okupadas, etc. Y luego ir agrandando este sistema. Aunque bueno mientras la gente se trague las mentira y no sea capaz de cuestionar se las cosas, la cosa esta jodida.

 4. jose dice:

  Hola, soc d´ Alacant, i vull dir dues coses : Soc pro independentista dels paissos catalans, i soc de dreta. No diguis que solament la esquerra vull cambiar aquesta asquerosa societat, recorda que la majoria dels valencians son de dreta (PP) i els catalans també (CIU).

  • pzamora92 dice:

   Hi ha molt independentistes de dretes, i o puc entendre (encara que no ho respecte) si tens diners als països catalans te pot interessat la independència. Però es mentira que la majoria de valencians i catalans seguin de dretes, perquè no voten el 100%. I per últim CIU diu ser independentista, però fa molt poc per independència, els grups de esquerres independentistes ho defensen una manera mes clara, encara que realment per a mi, el problema de la societat no es soluciona amb la independència o no, el problema es el sistema econòmic i supose que tu estas a favor del capitalisme.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s